Kayıtlar

Mart, 2019 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

İlkbahar Ekinoksu Nevruz nedir

Resim
İlkbahar Ekinoksu Nevruz nedir ? 21 Mart (ekinoks):  Gece ve gündüz eşit olur, bizim bulunduğumuz kuzey yarım kürede ilkbahar başlarken güney yarım küre sonbahara girer. 21 Haziran (Yaz gün dönümü):  Yılın en uzun gündüzü ve en kısa gecesinin yaşandığı zamandır. Bir diğer adı da Yaz gündönümüdür. Kuzey yarım kürede yaz başlarken güney yarım kürede kış başlar. 23 Eylül (ekinoks):  Gece ve gündüz eşit olur. Kuzey yarım kürede yaz biter, sonbahar başlar. Güney yarım kürede ise bahara geçiş olur. 21 Aralık:  Güney Yarım küre'de yaz, Kuzey Yarım küre'de kış mevsiminin başlangıcıdır.

Regaib Nedir Üç ayların başlangıcı

Resim
Recep aynın ilk cuma gecesi regaib gecesi = regabet edilen,özenilen,arzulanan,meyiledilen  anlamlarına geliyor.  Neye regabet edicez özeneceğiz? Allahın emirlerine bağlılığa,hoşgörüye,samimiyete,tevuzaya,ibadete,haramlardan uzak durmaya... Haram aylardan biridir recep ayı aynı zamanda üç ayların başlanğıcıdır.  Üç aylar : Recep,şaban,ramazandır. Haram aylar : Recep,zilkade,zilhicce,muharremdir.  Üç aylarla haram aylar karıştırılıyor bazen.

Alım Satım da KDV hesaplaması nasıl oluyor?

Resim
KDV Hesaplama nasıl yapılır? sorusunu bir çok kişi merak ediyor ve aramalarda genelde alım satımda KDV nasıl hesaplanır tarzında. Kısaca KDV : Katma Değer Vergisi - Çeşitli kalemlere göre % değişiklik göstermektedir. %18  %8 % 1 ülkemizde en çok kullanılan vergi türleridir. Peki KDV Nasıl Hesaplanır ? Örnekler üzerinden gidecek olursak KDV hesaplama daha iyi anlaşılır. Alım satım yapan firma yada esnaf düşünelim ;  1. YÖNTEM : 400 TL+ %18 KDV aldığı bir ürün kendine ( hesap makinesi ile hesaplanmak istenirse)  400 x 18 % tuşları ile KDV mize ulaşıyoruz bulduğumuz kdv miktarını 400 tl nin üzerine eklmek için  bu tuş kombinasyonundan sonra + = yaptığımızda karşımıza KDV li alış fiyatına ulaşmış oluyoruz. 472 TL 2. YÖNTEM : Bu yöntem daha basit ama 1. yöntemle aynı içeriği sahip 400 x 1,18 = KDV (Dahil) eklenmiş fiyatı buluyoruz. 472 TL KDV HARİÇ FİYATI BULMA KDV Hariç fiyatı bulmak pratik olarak 472 ÷ 1,18 = 400 TL şeklinde hesaplarız. Alım Satım da KDV hesaplama Bir firma satmak üzere