Taassup Nedir ?

Taassup Nedir?


[caption id="attachment_337" align="alignleft" width="300"]Taassup Nedir Taassup Nedir[/caption]

Taassup Nedir ? Sözlüğe göre taassup kelimesi bir kimsenin “herhangi bir şeye üstün körü bağlanma, kendi doğrularından başkasını kabul etmemek şeklinde” ifade edilir.

Taassup ,Haksız yere düşmanlık ve kibir sözcüklerinin manasını ihtiva etmektedir. Olumsuz cümle sınıfına giren taassup halk arasında bir çok açıklama yerine hepsini bir çatı altında toplayarak açıklamak için kullanılır.

Kişinin kendi veyahutta kurum,kuruluş,topluluk vs. (kanunlar çerçevesinde zaruri ölçüde) çıkarlarını koruması taassup alanına girmez. Şu da unutulmamalı dır ki ; dünyevi çıkarlar için İlahi emirlere,nizam ve intizama muhalif hareket etmek taassubun kötü olanıdır.

 

İslam Dinine Göre Taassup


İslam dinini peygamberi H.z Muahmmed (s.a.v) kureyşli bir kabilenden gelmesini hazm edemeyen diğer kabile liderleri '' Bizim gibi varlıklı, yönetimde birine  peygamberlik gelmedi de Muhammed' geldi '' diyerek taassuplarını açıkça ortaya koymuşlardı. Kur'an-ı Kerim de Kitap ehli olarak nitelendirilen  ve işaret edilen Yahudiler ise bizim kavmimiz üstün bir kavim peygamber bizim kavmimizden gelmeliydi diyerek taassuplarını ifade etmişleri.

[caption id="attachment_338" align="alignnone" width="200"]Taassub Nedir Taassub Nedir[/caption]

Bazı kaynaklarda yahudilerin, son peygamberin Yesrib (Medine'nin eski ismi) de zuhur edeceğini duyarak bazı kabilelerini oraya yerleştirmişlerdir ki peygamber bizim kavmimizden gelsin zihniyetini ürünüdür. ALLAH c.c onlarını bu yaptıklarının nekadar yersiz olduğunu H.z Peygamberi  Mekke de görevlendirip medineye hicret ettirerek  göstermiştir.

 

 

Yorumlar

Popüler İçerikler

Kalitatif Araştırma Nedir ?

ANAOKULU BOYAMA RESİMLERİ

Ofiyolit Nedir ?