Ekstraksiyon Nedir

Ekstraksiyon Nedir


Ekstraksiyon Nedir, bir çözelti ya da süspansiyon içindeki organik maddeyi, çözen fakat çözelti ya da süspansiyondaki çözgen ile karışmayan bir başka organik çözgen yardımıyla ayırmaktır. Kimyada bilinenin aksine bir saflaştırma değil ayırma yöntemi olarak kullanılır.

Ekstraksiyon Nedir

Bir çözücü bir özütleme maddesi olarak kullanılırsa, özütlenecek maddeler, saf çözücü madde karışımından daha iyi erir; çözücü, içindeki karışımdan daha fazla özünen maddeyi çeker. Maddelerin çözünürlüğüne göre su ve su buharı, alkoller, terpenler, dietil eter, bitkisel yağlar, klorlu hidrokarbonlar veya n-heksan gibi asitler, bazlar ve sıvılaştırılmış karbon dioksit organik çözücüler olarak kullanılır. Basınç ve sıcaklık genellikle maddelerin çözünürlüğünü arttırır, bu nedenle sıcak özücü ve / veya basınç altındaki bazı ekstraksiyonlar yapılır, soğuk ekstraksiyon örneği tuz çubuklarında tuz üretimi sırasında kaya tuzunun üretilmesidir.

Bununla birlikte, "ekstraksiyon" veya "ekstraksiyon" genel terimi sadece eritme işlemleri için değil, manyetik bir ayırıcı da bir karışımdan manyetik ayırma ile manyetik maddeleri "özümleyebilir" veya bir madde filtrasyon veya çökeltme gibi diğer ayırma yöntemleri ile çökeltilir Ya da pervaporasyon. Böylece, bu yöntemler ekstraksiyon için klasik olarak sayılmasa bile, "ekstraksiyon" yapar.

Yorumlar

Popüler İçerikler

Kalitatif Araştırma Nedir ?

ANAOKULU BOYAMA RESİMLERİ

Ofiyolit Nedir ?