En iyi SSD 2018

En iyi SSD 2018 , SSD  dizüstü bilgisayar üreticileriyle popüler hale gelen yeni bellek depolama birimidir. Bilgisayarlarımız uzun bir süredir HDD (Sabit Disk Sürücüleri) üzerinde çalışmaktadır ve bu, kullanıcıların ihtiyaç duyduğu verileri depolamak için ana alan olmuştur. Bilgisayarlar gittikçe daha küçük ve daha hafif hale geldiğinde, ağır parçaların daha küçük ve daha hafif türevleri ile değiştirilmesi ihtiyacı giderek önem kazanmış ve SSD ler piyasaya girmeye başlamıştır.

En iyi SSD 2018


SSD bellek hücrelerini ve verileri depolamak için basit bir sabit sürücüdür. Hatta buna büyümüş bir bellek kartı diyebilirsiniz. HDD gibi SSD'de de bir önbelleklemesi var fakat ikisi arasındaki temel fark, kullanılan teknoloji.

Bir SSD'de, veriler bir bellek yongası üzerine yazılır ve yeniden yazılır ve bu verilere erişmek için harici bir güç kaynağına gerek yoktur. Üstelik, bu, sürücüdeki diskler için okuma-yazma kafalarını etkinleştirmek için bir dönen motor kafası ve bir güç kaynağı gerektiren sabit disk sürücüsünün tam tersidir.

SSD 'nin Avantajı


Avantajları, bir SSD'nin bir HDD'den daha kırılgan olacağı ve çalıştığı anda da önemli ölçüde daha az ses üretmesidir. Buna ek olarak, geleneksel sabit diskler manyetik ortam kullanırken, SSD yalnızca yarı iletkenler ve yongalar üzerine kurulmuştur.

İşte Piyasadaki en iyi SSD'ler


 

Samsung 960 EVO MZ-V6E1T0bw 1TB


Samsung 960 EVO MZ-V6E1T0bw

Zarif görünümüne ek olarak, yeni Samsung 960 EVO MZ-V6E1T0bw 1TB), diğer heyecan verici özelliklerin yanı sıra aygıt uyku modu desteği i ile birlikte gelir.

Performans söz konusu olduğunda, rakiplerini geride bırakıyor! Bu cihazın sıralı okuma hızı 3200 Mbps'dir ve sıralı yazma hızı 1900 Mbps'dir. 960 EVO'nun üç değişik çeşidi var: 250GB, 500GB ve 1000GB ve özellikleri her biri için farklı. Cihazlar 3 yıl garantilidir.

 

Intel SSD 750 Serisi (1.2TB, 2.5inç PCIe 3.0, 20nm, MLC)


Intel SSD 750 Serisi

İntel 750 serisi,Performans, Intel tarafından üretilen tüm cihazların temelinde bulunur. Intel 750'nin (1.2TB, 2.5 inç PCIe 3.0, 20nm, MLC) özel özellikleri, sıcaklık izleme ve günlükleme yardımcı programıdır.

Cihazın sıralı okuma hızı 2400 Mbps'dir ve sıralı yazma hızı 1200 Mbps'dir. İki farklı varyasyon mevcuttur: 400 GB ve 800GB özellikler bu varyantların her biri için değişiklik gösterir ve sunulan tüm garanti türleri bu varyantlar için 3 yıldır.

Seagate Nytro 3730 SSD


Seagate Nytro 3730 SSD özellikleri

Depolama kapasitesi veya okuma-yazma hızı söz konusu olduğunda Seagate hemen hemen tüm rakiplerini yener. Aynı zamanda 5  yıl garanti süresi de sunar. İnanılmaz ama gerçek! Nytro 3730 SSD, 3.2 TB, 1.6 TB, 800 GB ve 400 GB olmak üzere dört çeşit sunuyor. Sıralı okuma-yazma hızları 2000 Mbps'e kadar çıkabilir.

Seagate SSD'leri başlangıçta pahalı gibi gözükebilir, ancak özelliklerini öğrendikten sonra fikriniz değişecektir. Seagate'i satın almak için biraz daha para harcayabilirsiniz, ancak o zaman yeterli saklama alanına sahip olursunuz, daha uzun bir garanti süresi. Böylece, cihazın güncellenmesi ve verilerinizin taşınması gerekmeyecek. Dolayısıyla tüm bu sıkıcı görevler için değerli zamanınızı harcamaya gerek kalmayacak.

Toshiba OCZ RD400 1TB


Toshiba OCZ RD400 1TB özellikleri

Toshiba SSD'ler sağlamlıkları ve uzun ömürleri açısından popülerdir.Uygun fiyatlarla en kaliteli donanım Toshiba'nın genel imajını olmuştur. Dahası, bu teknolojik hayranlığın yazma dayanıklılığı yaklaşık 592 TB'dır ve form faktörü oldukça iyidir.

Bu cihazın ardışık okuma hızı 2600 Mbps'dir ve sıralı yazma hızı 1550 Mbps'dir. OCZ RD400'ün diğer iki çeşidi 128 GB, 256 GB ve 512 GB depolama kapasitesine sahip. Her biri için garanti süresi 5 yıldır.

WD Siyah PCIe SSD


WD Siyah PCIe SSD özellikleri

Bu cihazın garanti süresi 5 yıldır. Okunabilir 2050 Mbps okuma ve 800 Mbps yazma hızı vardır. Güç yönetimi algoritmaları, aşırı ısınmayı önlemede ve performansın en üst düzeye çıkarılmasında yardımcı olarak daha uzun dayanıklılık sağlar.

Bu SSD cihazı, depolama açısından diğer cihazlardan daha düşük. Bununla birlikte, diğerlerine kıyasla daha ucuzdur. Depolama dışında, genel performans dikkate alındığında cihaz harika.

Diğer Değerli Alternatifler







  • Kingston HyperX Predator

  • Crucial BX300

  • MyDigitalSSD BPX

  • HP S700 Pro

  • WD Mavi SSD


SSD'leri bugün kullanmanın birçok avantajı vardır. Bununla birlikte, bir SSD'nin ömrü standart sabit disk sürücüsünden çok daha yüksek olsa da sabittir.

Bilgilendirme

Bu makale, herhangi bir markayı tanıtmak veya eleştirmek  için değil tamamen bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır. İhtiyaçlarınıza uyacak şekilde cihazın teknik özelliklerini gözden geçirmeniz önerilir.

BUZ YAZIYI OYLA


            ⇓




Yorumlar

  1. 250 gb olanlar pro calisma okuma yazma hizleri farkli

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler İçerikler

Kalitatif Araştırma Nedir ?

ANAOKULU BOYAMA RESİMLERİ

Ofiyolit Nedir ?