İsviçre Para Birimi Nedir CHF

İsviçre Para Birimi Nedir ? CHF, İsviçre para birimi olan İsviçre Frangı'nın para birimi kısaltmasıdır. "CHF" kısaltması, ülkenin "Latince" isminden "Confoederatio Helvetica", "F" ile "franc" anlamına gelir. İsviçre Frangı, 1850 yılının Mayıs ayında, farklı kantonların çıkardığı birkaç para biriminin yerini aldığı İsviçre para birimi olarak resmen tanındı.
İsviçre Ulusal Bankası'na göre, 2016 yılında ortalama olarak 72.255 trilyon İsviçre frangı toplamda dolaşımda bulunuyordu.

İsviçre Para Birimi : İsviçre Frangı (CHF) dir.


İsviçre Para Birimi

 

1 İsviçre frangı ortalama : 4 TL eşittir.


İsviçre Frangı ilk olarak 1850'de yayınlandı ve Fransız frangı ile eşit oldu . 1865 ile 1920'ler arasında, İsviçre, Belçika, Fransa ve İtalya Latin Para Birliği'ni kurdu; Dört para biriminin fiyatları gümüş fiyatına bağlandı. İsviçre Frangı, II. Dünya Savaşı sonrasında kurulan ve 1970'lerin başlarına kadar süren Bretton Woods döviz kuru sisteminin bir parçasıydı . Para birimi döviz kuru Mayıs 2000'de bir referanduma kadar altın fiyatına bağlandı.

2003 ve 2006 arasında, İsviçre Frangı euro karşısında istikrarlıydı. 2008 yılında USD'den bile daha yüksek değer kazandı.

İsviçre tarafsızlığıyla bilinir: 1815'ten beri silahlı çatışmalara katılmamıştır. Ülkenin bankaları, Orta Çağ'dan kalma bir gizlilik politikasına sahiptir.

Güvenli liman


İsviçre Ulusal Bankası uzun bir süre sıfır enflasyon politikası izledi; Bu, frangı olağanüstü derecede güçlü ve istikrarlı bir para birimi yapmak için ülkenin politik tarafsızlığı ile birleşti. Frang'ın sözde güvenli sığınak durumu, Avrupa borç krizinin 2008'de patlak verdiği durum olan ekonomik ve politik istikrarsızlık dönemlerinde takdir ettiği anlamına geliyor. İsviçre Ulusal Bankası, Eylül 2011'de aktif bir müdahale politikasına başladı. piyasaları frangı euro karşısında zayıflatmak için faiz indirimleriyle birleştirdi ve gücünü 1,20 frank olarak euro'ya kapadı. SNB Aralık 2014'te bir negatif faiz oranları politikası başlattı, ancak para birimi değer kazanmaya devam etti. Ocak 2015'te 1.20 kap terk edildi.

[caption id="attachment_1062" align="alignnone" width="676"]İsviçre Para Birimi CHF Frang İsviçre Frangı[/caption]

İsviçre Frangı ticareti


İsviçre Frangı, döviz piyasasında aktif olarak işlem görmektedir. Avroya karşı en aktif olanı, ancak aynı zamanda ABD doları, Japon yeni ve İngiliz sterlini karşısında da sık sık işlem görüyor. Düşük faiz ortamı, spekülatörlerin dünya genelinde yüksek getirili para birimleri ve diğer varlıklara yatırım yapmak için sık sık para ödünç almaları anlamına gelir.

YAZIYI OYLAYIN


             ⇓

Yorumlar

Popüler İçerikler

Kalitatif Araştırma Nedir ?

ANAOKULU BOYAMA RESİMLERİ

Ofiyolit Nedir ?